Masz pytanie?

Jadłospis

22 - 26 kwietnia 2019 r.
DZIEŃ TYGODNIAŚNIADANIEMAŁE CO NIECOOBIADPODWIECZOREK
22 kwietnia 2019 r.
poniedziałek

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
--- --- --- ---
23 kwietnia 2019 r.
wtorek
  • chleb pszenny 50 g
  • masło 15 g
  • makrela w pomidorach 15 g
  • herbata lipton z cytryną 150 g

alergeny: 1, 4, 7

  • papryka czerwona
  • marchewka
  • zupa żurek z kiełbaską na wywarze warzywnym 200 g
  • pierogi z truskawkami z masełkiem 4 szt.
  • kompot jabłkowo - truskawkowy 150 g

alergeny: 1, 3, 7, 9

  • kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem
  • herbata miętowa

alergeny: 1, 7

24 kwietnia 2019 r.
środa
  • chleb podhalański 50 g
  • masło 15 g
  • szynka słoneczna 15 g
  • ogórek małosolny
  • herbata czarna porzeczka 150 g

alergeny: 1, 7

  • żurawina suszona
  • zupa krem ziemniaczano - porowy na wywarze drobiowym z grzankami 200 g
  • kotlecik mielony wieprzowy panierowany 50 g
  • ziemniaki puree ze szczypiorkiem 100 g
  • surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka 50 g
  • kompot owocowy 150 g

alergeny: 1, 3, 7

  • koktajl jabłkowo - jogurtowy z rodzynkami
  • pieczywo kukurydziane

alergeny: 1, 7

25 kwietnia 2019 r.
czwartek
  • bagietka alpejska 50 g
  • masło 15 g
  • twarożek z rzodkiewką 15 g
  • herbata malinowa 150 g

alergeny: 1, 7

  • banan
  • zupa pomidorowa na wywarze drobiowo - warzywnym z makaronem 200 g
  • jajko gotowane w sosie koperkowym
  • ryż paraboliczny 100 g
  • marchewka z groszkiem na parze 50 g
  • kompot owocowy 150 g

alergeny: 1, 3, 7, 9

  • galaretka owocowa z bitą śmietaną

alergeny: 7

26 kwietnia 2019 r.
piątek
  • rogal 50 g
  • masło 15 g
  • dżem truskawkowy 15 g
  • herbata rumiankowa

alergeny: 1

  • jabłko
  • ziarenka słonecznika
  • zupa z fasolki żółtej szparagowej na wywarze drobiowym 200 g
  • medalion rybny miruna 50 g
  • ziemniaki puree 100 g
  • surówka z kiszonej kapusty 50 g
  • kompot jabłkowo – wiśniowy 150 g

alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

  • kluski parowane z sosem jagodowym
  • herbata koperkowa

alergeny: 1, 3, 7

29 kwietnia - 3 maja 2019 r.
DZIEŃ TYGODNIAŚNIADANIEMAŁE CO NIECOOBIADPODWIECZOREK
29 kwietnia 2019 r.
poniedziałek
  • bułka mleczna 50 g
  • masło 15 g
  • serek biały twarożkowo - jagodowy 15 g
  • kakao lub herbata malinowa 150 g

alergeny: 1, 7

  • suszona żurawina
  • pestki dyni
  • zupa flaczki drobiowe na wywarze warzywnym 200 g
  • naleśniki z sosem owocowym 3 szt.
  • kompot jabłkowo - wiśniowy 150 g

alergeny: 1, 3, 7, 9

  • kanapka z jajkiem gotowanym, pomidorem i szczypiorkiem
  • herbata z aronii

alergeny: 1, 3, 7

30 kwietnia 2019 r.
wtorek
  • bagietka czosnkowa 50 g
  • masło 15 g
  • ser żółty 15 g
  • ogórek małosolny 15 g
  • herbata „lipton” z cytryną 150 g

alergeny: 1, 7

  • jabłko
  • zupa koperkowa na wywarze drobiowo - warzywnym 200 g
  • kurczak pieczony 50 g
  • ziemniaki puree ze szczypiorkiem 100 g
  • surówka z marchewki i brzoskwini 50 g
  • kompot owocowy 150 g

alergeny: 1, 7, 9

  • kisiel truskawkowy
  • chrupki kukurydziane
  • herbata czarna porzeczka

alergeny: 1, 3 ,7

1 maja 2019 r.
środa

ŚWIĘTO PRACY
--- --- --- ---
2 maja 2019 r.
czwartek
  • chleb podhalański 50 g
  • masło 15 g
  • zupa mleczna z płatkami jaglanymi i rodzynkami 200 g
  • herbata koperkowa 150 g

alergeny: 1, 7

  • chrupki kukurydziane
  • zupa rosół na wywarze drobiowo - warzywnym z ryżem 200 g
  • kluski parowane z sosem jagodowym
  • kompot owocowy 150 g

alergeny: 1, 3, 7, 9

  • bułka z pastą z tuńczyka i ogórkiem małosolnym
  • herbata melisa

alergeny: 1, 7

3 maja 2019 r.
piątek

ŚWIĘTO KONSTYTUCJI 3 MAJA
--- --- --- ---

Legenda:
+ produkt zawiera alergen
? produkt może zawierać alergen

Woda niegazowana do picia dla dzieci dostępna przez cały dzień.

Żłobek "Barankowo" zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Zgodnie z Rozp. 1169 alergeny podawane są w formie tabeli. Dla rodziców dostępna jest informacja o alergenach przy karcie z jadłospisem zgodnie z wymaganiami zał. II (Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169 / 2011 z 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. Urz. UE L 304 z 22 listopada 2011, s. 18 ze zm.). Informacja o alergenach podawana jest w formie tabelarycznej, która jest dostępna zarówno w formie papierowej oraz elektronicznej na stronie internetowej żłobka.